یادگیری از طریق فلش کارت
فلش کارت معمولا” در میان افرادی که به دنبال افزایش سطح دانش و تقویت حافظه خود هستند، ایجاد و به اشتراک گذاشته می شود. روند ساخت فلش کارت، یادگیری را همراه با تجزیه و تحلیل منتقدانه و ترکیب اطلاعات ارتقا می دهد.مرور فلش کارت ارزیابی را ارتقا می دهد.
همانطور که در مطالب قبلی گفته شد سباستین لایتنر اتریشی در سال 1919 در سالزبورگ متولد شد. وی مطالعه وکالت و حقوق را در وین آغاز کرد. در سال 1938 به خاطر مخالفت علیه الحاق اتریش به رایش سوم از ادامه تحصیل وی جلوگیری شد، مدت کوتاهی را در زندانهای نازی سپری کرد و به فرانکفورت آلمان رفت و در آنجا قصد داشت تحصیلاتش را به اتمام برساند. توسط دوستش به نام ورماخت استخدام شد و به روسیه فرستاده شد در آنجا دستگیر گردید و سالهای زیادی از عمر خود را در زندانهای شوروی گذراند. در نهایت سال 1949 به آلمان بازگشت و مفسر شد.
اوایل شروع کار، راجع به موضوعات حقوقی و جامعه شناسی می نوشت. در سالهای بعد نوشته هایش موضوعات پزشکی و روانشناسی را شامل می شد. او به عنوان مترجم کار می کرد و کتابی را با عنوان مادر خوب نوشته مری دسال و کتاب دیگری تحت عنوان دنیایی برای عاشق شدن نوشته مایکل تورنید را از فرانسوی به آلمانی ترجمه کرد. سباستین لایتنر به خاطر چاپ بهترین کتابش با عنوان یادگیری برای یاد دادن، که کتابچه روانشناسی یادگیری می باشد مشهور شد. در این کتاب سیستم لایتنر و سیستم تکرار با فاصله زمانی معین را تعمیم داد.
او همچنین کتاب دیگری با عنوان یادگیری برای زیستن را منتشر کرد. وی در سال 1989 درگذشت.
سیستم لایتنر چگونه کار می کند؟
سباستین لایتنر در اوایل 1970 در تحقیق خود که در زمینه روانشناسی یادگیری بود با انجام یک سری آزمایشات به هدف خود که بهبود پتانسیل یادگیری و تقویت حافظه بود دست یافت. لایتنر برای ذخیره کردن فلش کارت ها از یک جعبه استفاده کرد.جعبه شامل چندین قسمت بود.فلش کارتها در اولین قسمت قرار داده شدند.این قسمت شامل فلش کارتهایی بود که هر روز باید مرور می شدند.فلش کارتهایی که به درستی پاسخ داده می شدند به دومین قسمت انتقال می یافتند. فواصل تکرار در دومین قسمت به مدت دو روز قرار داده می شد.فلش کارتهایی که در دومین قسمت قرار داشتند و با موفقیت پاسخ داده می شدند به قسمت سوم انتقال می یافتند.
بنابراین،سیستم لایتنر می تواند به شرح زیر خلاصه شود:
- فلش کارتهای به درستی پاسخ داده شده اند به قسمت بعد انتقال می یابند.
- مسئله مهمتر از 5 قسمت موجود در جعبه،فواصل زمانی هستند که در طی روز تکرار می شوند.
- فلش کارتهای اشتباه پاسخ داده شده به اولین قسمت انتقال می یابند از آنجا چرخه تکرار مجددا” آغاز می شود.
- حالا به اصول کار با فلش کارت تسلط یافته اید و به ندرت به تکرار و مرور دوباره آنها می پردازید.
با استفاده از سیستم لایتنر، جدانمودن فلش کارتها به گروه های مجزا به منظور تقویت حافظه امکان پذیر است.شما زمان زیادی را صرف یادگیری و خواندن فلش کارتهایی که به خوبی فرانگرفته اید می کنید.
سیستم لایتنر،الگوریتمی بسیار ساده از سیستم تکرار با فاصله زمانی معین است.نرم افزارهای مبتنی برفلش کارت زیادی وجود دارند که شامل این سیستم می شوند.
فلش کارت چیست؟
فلش کارت به طور سنتی به عنوان کارتی همراه با لغت تعریف شده است. به طور خلاصه بیانگر این عبارت می باشد:
ابزاری کمکی برای یادگیری کودک است که توسط معلم ارائه می شود .چندین فرضیه در این تعریف وجود دارد از جمله کارت فیزیکی با نوشته هایی که بر روی آن قید می شود. فلش کارت به لحاظ فیزیکی به عنوان یک کارت شناخته نمی شود بلکه می تواند به صورت الکترونیکی ویژگیهای کارت را داشته باشد و مورد استفاده قرار گیرد.
چه چیزهایی بر روی یک فلش کارت می تواند باشد؟
شاید نقاشی یا تصویر.
در فلش کارتهای دیجیتالی، چیزی که بر روی فلش کارت قرار می گیرد می تواند برای دربرداشتن انیمیشن، فیلم، صدا، موسیقی، شبکه های اجتماعی و بسیاری از عناصر تعاملی توسعه یابد. فلش کارت تنها مختص کودکان نیست بلکه هرکسی می تواند از آن بهره ببرد. این اشتباه است که فرض کنیم معلمان کنترل استفاده از فلش کارت ندارند بلکه آن می تواند توسط زبان آموزان و یا در همکاری با یکدیگر ساخته شود. فلش کارت ممکن است تنها به عنوان ابزار یادگیری در نظر گرفته نشود، اما می تواند ابزاری برای کمک به حافظه و فراخوانی باشد. همچنین می تواند از آن برای ارزیابی خودتان استفاده کنید .
فلش کارت به طور معمول دوطرفه است. این عبارت به این معنی است که سمت روی فلش کارت، سوال یا تمرین را نشان می دهد همراه با پاسخی که در پشت فلش کارت تعبیه شده است. کاربران، کارت را می خوانند و پاسخی را تدوین می کنند سپس با پاسخ موجود در پشت فلش کارت مقایسه می شود. این فرایند کاربران را قادر می سازد تعیین نمایند که آیا مفاهیم نمایش داده شده بر روی فلش کارت را به درستی به یاد می آورند یا خیر.
فلش کارت دیجیتالی می تواند همراه خود اطلاعاتی مثل سطوح تعریف شده علمی را به کاربر ارائه دهد و می تواند چندبعدی باشد. فلش کارتهای فیزیکی و دیجیتالی می توانند برای تکرار مرحله به مرحله به عنوان کمک برای تقویت حافظه با هم ترکیب شوند. فلش کارت معمولا” در میان افرادی که به دنبال افزایش سطح دانش و تقویت حافظه خود هستند، ایجاد و به اشتراک گذاشته می شود. روند ساخت فلش کارت، یادگیری را همراه با تجزیه و تحلیل منتقدانه و ترکیب اطلاعات ارتقا می دهد.مرور فلش کارت ارزیابی را ارتقا می دهد.
به اشتراک گذاری فلش کارت می تواند فرصتی برای مرور دقیق فراهم آورد.