آموزش زبان انگلیسی در منزل، پنج استراتژی

آموزش زبان انگلیسی در منزل، پنج استراتژی

آموزش زبان انگلیسی در منزل، پنج استراتژی

آموزش زبان انگلیسی در منزل

آموزش زبان انگلیسی:
در گذشته تنها منابع آموزشی، خانواده و مدرسه بوده است اما در حال حاضر با توجه به پیشرفت علم و فنّاوری، روش‌های زیادی برای آموزش زبان انگلیسی در دسترس قرار گرفته است.

یکی از جواب هایی که بسیاری از افراد پرمشغله جهت یادگیری زبان می گویند، این است:

  • چطور می شود با این همه گرفتاری ، به کلاس زبان بروم!!!
  • ساعت کاری من با آموزشگاه ها هم خوانی نداره!
  • و….

بنابراین ما تصمیم گرفتیم به همه کسانی که مشغله زیادی دارند ، بگوییم :
بله می شود ، فقط کافیه تا آخر این مطلب با ما همراه باشید

نکته: این مطلب تنها برای کسانی می باشد که وقت زیادی جهت یادگیری زبان انگلیسی و رفتن به آموزشگاه ها ندارند.

اگر جزء این دسته از افراد هستید خبر خیلی خوبی برای شما دارم. یادگیری زبان انگلیسی در منزل می‌تواند بسیار مؤثرتر و کارآمدتر از کلاس‌های آموزشی باشد. در ادامه بهترین استراتژی‌های یادگیری زبان انگلیسی در منزل برای شما ارائه می‌شود.

بالا بردن اهمیت زبان انگلیسی در ذهن

خواندن زبان انگلیسی در صبح زود و شب قبل از خواب:
حال وقت این است که درجه‌ی اهمیت زبان انگلیسی را برای خود بالا ببرید. مطالعه‌ی زبان انگلیسی در صبح زود سه فایده‌ی عمده دارد:

تضمین می‌کند که هرروز حداقل زمانی را برای یادگیری زبان انگلیسی اختصاص داده‌اید.
فرقی نمی‌کند که روزتان چقدر دیوانه‌وار شلوغ شده است. در یادگیری زبان انگلیسی یکی از مهم‌ترین مسائل آهستگی و پیوستگی یادگیری است. اگر آهستگی و پیوستگی در یادگیری زبان انگلیسی برقرار باشد، انگیزه‌ی شما بیشتر می‌شود و درنهایت زبان انگلیسی را یاد می‌گیرید.

به ذهن شما یادآوری می‌کند که یادگیری زبان انگلیسی از درجه‌ی اهمیت بالایی برخوردار است.
اگر یادگیری زبان انگلیسی، اولین کار روزانه‌ی شما باشد؛ این کار در ذهن شما در صدر کارهای پراهمیت روزانه قرار می‌گیرد. با این کار، احتمال اینکه در زمان‌های مرده و مخفی نیز یادگیری زبان انگلیسی را انجام بدهید، نیز بالاتر می‌رود.

مطالبی که احیاناً شب گذشته خوانده‌اید را تقویت می‌کند.
تکرار یکی از مهم‌ترین عناصر یادگیری زبان انگلیسی است که معمولاً اهمیت آن فراموش می‌شود. با مرور سریع مطالبی که شب گذشته قبل از خواب یاد گرفته‌اید احتمال یادآوری آن مطالب را در آینده بسیار بالاتر می‌برید.

از طرف دیگر مطالعه‌ی زبان انگلیسی درست قبل از خواب، سه فایده‌ی دیگر برای شما دارد:

یادگیری زبان انگلیسی تبدیل به یک عادت روزانه می‌شود:
شما روزتان را با یادگیری زبان انگلیسی آغاز کردید؛ شبتان را نیز با آن به پایان می‌برید. این تقارن مثبت عملکرد شما احساس خوبی را به شما می‌دهد. انگیزه‌ی شما را بالاتر می‌برد و کمک می‌کند که عادت یادگیری زبان انگلیسی‌تان را بیشتر تقویت کنید. باعث می‌شود که مطالب در خواب در ذهن شما تثبیت شود: ذهن ما در خواب مطالب جدید را تجزیه‌وتحلیل و ذخیره می‌کند. وقتی‌که یادگیری زبان انگلیسی آخرین فعالیت شما قبل از خواب باشد زودتر از همه‌ی اطلاعات در ذهن شما تجزیه‌وتحلیل می‌شود.

تبدیل عادت های غیر مفید به مفید
یکی از مشکلات ما در زندگی روزمره‌ی خود این است که به کارهای بیهوده‌ای عادت کرده‌ایم. مثلاً عادت کرده‌ایم که هر وقت از خواب بیدار می‌شویم، به مدت نیم ساعت اخبار سایت‌های اینترنتی را مرور کنیم و ایمیل‌های خود را چک کنیم. یا عادت کرده‌ایم که وقتی‌که از سر کار یا مدرسه برمی‌گردیم، یک ساعت تلویزیون نگاه کنیم و بعد غذا بخوریم. این عادت‌های بی‌فایده، وقت خیلی زیادی از ما می‌گیرد. اما می‌توان این عادت‌ها را با دانستن نحوه‌ی شکل‌گیری آن‌ها، تعویض کرد و به عادت خوبی تبدیل کرد. چارلز داهیگ روش این کار را برای ما شرح داده است، خلاصه بخواهم بگویم شیوه‌ی کار به این صورت است که هر عادت از ۳ جزء تشکیل می‌شود:

۱- جرقه:
مثلاً بیدار شدن از خواب. ۲- کار عادی: چک کردن اخبار. ۳- جایزه: خوردن صبحانه.

برای اینکه عادتمان را به عادت خوب تبدیل کنیم، کافی است که با نگه‌داشتن جزء اول و جزء سوم عادت، یعنی جرقه و جایزه، جزء دوم را به کار مفیدی تغییر دهیم (در اینجا خواندن زبان انگلیسی).

زنده کردن زمان‌های مرده
در فعالیت‌هایی که به‌طور روزمره انجام می‌دهیم زمان‌های مرده و فعالیت‌های مخفی بسیار زیادی پیدا می‌شود که اصلاً فکرش را نمی‌کنیم که بتوان از آن‌ها استفاده‌ی مناسب کرد. این‌ها را می‌توان کشف کرد و از آن برای یادگیری زبان انگلیسی استفاده کرد.

فعالیت‌های بی‌نیاز از فکر
شنیدن مطالب انگلیسی از آن دسته از فعالیت‌ها است که برای رسیدن به حد تسلط در زبان انگلیسی بسیار نیاز است. خیلی‌ها هم یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتشان همین درک مطالب شنیداری است. شاید از خوش‌شانسی ما باشد که شنیدن می‌تواند به‌راحتی زمان‌های مرده‌ی ما را زنده کند. زیرا برای شنیدن نه نیازی به چشم‌ها و دست‌هایمان نداریم. بنابراین خیلی از فعالیت‌های روزمره خود، که نیازی به فکر کردن ندارند را می‌توانیم با گوش دادن به مطالب صوتی زنده کنیم. شاید فکرش را نکنید که چقدر این کار می‌تواند زمان مرده‌ی شما را زنده کند.

الآن یک حساب سرانگشتی برایتان می‌کنم:
ورزش صبحگاهی: ۱۵ دقیقه؛ صبحانه ۱۵ دقیقه؛ رفتن و برگشتن سر کار یا مدرسه: به‌طور متوسط یک ساعت؛ نهار: ۲۰ دقیقه؛ شام: ۲۰ دقیقه. تا همین‌جا می‌شود ۲ ساعت و ده دقیقه زمان مرده که تقریباً برای همه‌ی افراد اتفاق میفتد. خیلی‌ها برای خودشان در منزل غذا درست می‌کنند، به مرتب کردن وسایل منزل می‌پردازند و یا برای خرید مواد موردنیاز منزلشان بیرون می‌روند و یا اخبار گوش می دهند. همه‌ی این‌ها زمان‌های مرده‌ای است که به‌راحتی می‌توان از آن برای این‌چنین مسئله‌ی مهمی استفاده کرد.

خواندن مطالب به انگلیسی
اگر دانشجو هستید، اکثر درس‌ها کتاب‌های مرجع انگلیسی دارند. به‌جای کتاب ترجمه‌ی فارسی (که معمولاً پر از غلط‌غلوط هستند!) کتاب‌های مرجع انگلیسی بخوانید. خواندن اخبار به زبان انگلیسی (که در نکته غیر انحرافی ۲ آمد) نیز جزء همین دسته قرار می‌گیرد.

نوشتن ایمیل انگلیسی
در مکاتبات ایمیلی خود می‌توانید به برخی از افرادی که فکر می‌کنید زبان انگلیسی‌شان قوی است به انگلیسی مکاتبه کنید. اساتید دانشگاه و دیگر دانشجویان از این دسته هستند. لینکدین هم فضای مناسبی برای تبادل اطلاعات و ارتباط با دیگران به‌صورت انگلیسی است. این روش حتی می‌تواند در پیامک‌هایی که به افراد مختلف می‌زنید نیز مورداستفاده قرار بگیرد.

یادگیری مکالمه زبان انگلیسی در منزل
اکثر افرادی که در حال یادگیری زبان انگلیسی هستند، مهم‌ترین مشکل پیش رویشان مکالمه زبان انگلیسی است. اما یکی از بهترین روش‌ها برای یادگیری مکالمه زبان انگلیسی را می‌توان به‌راحتی در منزل با دیدن فیلم‌ها و گوش دادن به مطالب جذاب انگلیسی پیاده‌سازی کرد. این روش که همان تکنیک سایه است را در نوشته‌های قبلی به‌طور مفصل توضیح داده‌ام. این تکنیک به سه روش نیم‌سایه، سایه‌ی کامل، و سایه تکاملی قابل پیاده‌سازی است. تکنیک سایه در حالت ساده‌ی آن یعنی تکرار آنچه که می‌شنوید. اما ظرافت‌های بسیار زیادی دارم که پیشنهاد می‌کنم حتماً آن را مطالعه کرده و در برنامه‌ی روزمره‌ی خود برای یادگیری زبان انگلیسی پیاده‌سازی کنید.

در تکنیک سایه شما به طور همزمان هر آنچه را که میشنوید، تکرار می‌کنید.

خواندن و گوش دادن داستان‌ها به‌طورکلی شامل پنج مرحله می‌شود:
۱- گوش دادن کلی داستان کوتاه

۲-گوش دادن داستان به همراه متن انگلیسی

۳- گوش دادن داستان بدون نگاه کردن متن

۴- تمرین تلفظ

۵- پیاده‌سازی شگرد سایه

با پیاده‌سازی این پنج روش روی هر داستان کوتاه، اولاً لغت‌های فراوانی یاد می‌گیرید، ثانیاً گرامر زبان انگلیسی را به‌طور ناخودآگاه یاد می‌گیرید و درنهایت مکالمه زبان انگلیسی شما نیز به نحو چشمگیری تقویت می‌شود.

یادگیری لغات انگلیسی در منزل
همانند تقویت مکالمه زبان انگلیسی، افزایش دایره‌ی لغات انگلیسی نیز یکی از آن چیزهایی است که نه‌تنها بسیار مهم است بلکه به بهترین شیوه‌ی ممکن در منزل قابل پیاده‌سازی است.همان‌طور که قبلاً گفته شد، بهترین روش یادگیری لغات انگلیسی این است که آن‌ها را حفظ نکنید. یکی از مهم‌ترین کارها برای یادگیری لغات انگلیسی خواندن کتاب است. اما نه کتاب‌های آموزش زبان و لغات. بلکه خواندن کتاب‌های داستان و آموزنده. بنابراین پیشنهاد بنده این است که در کتابخانه‌ی منزلتان همیشه چند عدد کتاب انگلیسی ( داستان، رمان و …) برای خواندن داشته باشید.

در آخر
آیا باز هم فکر می کنید برای یادگیری زبان انگلیسی دیر است ؟ و یا هنوز زمانی برای آموزش ندارید . اگر شما هم با ما موافق هستید که می توان در منزل، بر سطح علم خود بیفزاییم، نظرات خود را به اشتراک بگذارید.

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *